Lamiglass Dutch Design

Prototypes zijn voor het eerst te bewonderen op Dé Hengelsport en Visbotenbeurs 2012 in Utrecht!
Invincible Products is gevraagd om roofvishengels te gaan distribueren voor het major USA brand Lamiglas. De stelling van Invincible Products: ‘Voor een goed product is er altijd een marktplek’. Een ‘goed product’ moet bij Invincible Products in alle opzichten kloppen. Het ontwerp naar Nederlandse maatstaven, een juiste prijs-kwaliteit verhouding en de toegankelijkheid. In 2013 zullen deze speciale ‘Dutch Design’ Roofvishengels beschikbaar zijn via Partnershops en via de Online Shop.Het Invincible Products Team heeft ziel en zaligheid alsmede haar kennis en jarenlange ervaring op het gebied van hengelbouw gestoken in deze speciale ‘Dutch Design’ rods. Het project begon met het ontwerp van twee modellen Roofvishengels voor twee zeer populaire vistechnieken. Een verticaalhengel en een dropshothengel waarbij met vele vistechnische aspecten rekening is gehouden. Op onderstaande foto’s is het resultaat te zien. Afbeeldingen van een verticaalhengel uit de Exclusieve serie. Wordt vervolgd!

Het ‘Rod Handle’ concept is gebaseerd op een ontwerp van Vincent uit de jaren ’90.

 

Het Exclusieve model is standaard uitgerust met het ‘Invincible Balanced Jigging System™’. Door toepassing van deze fraai vormgegeven balansgewichten van zeewaterbestendig roestvaststaal ligt de hengel perfect in balans. Hierdoor kan de hengel veel langer en intensiever worden gehanteerd, zonder dat vermoeidheidsverschijnselen optreden. Het bijzondere aan het Invincible Balanced Jigging System is dat het gewicht kan worden aangepast zonder dat de vorm veranderd. Het Basis- en Topklasse model is voorbereid voor de montage daarvan. Het Invincible Balanced Jigging System is daar optioneel bij aan te schaffen indien gewenst.

 

Alle modellen zijn uitgerust met de ‘Comfort Grip™’. Hierbij is de ‘omgekeerde’ reelhouder geïntegreerd in het handvat voor optimaal comfort tijdens de dril.

 

Er is bewust voor gekozen om de kurk die normaal gesproken vóór de reelhouder zit weg te laten. Veel roofvissers vinden het prettig om hun vinger op de blank te leggen voor het registreren van een aanbeet. In plaats van de kurk is een ‘winding check’ ontworpen die exact aansluit op de reelhouder.

 

Om het ‘Finger Tipping™’ optimaal te kunnen uitvoeren is extra ruimte gecreëerd tussen de ‘Hook Keeper’ en de ‘Winding Check’. De toepassing van dit type Hook Keeper maakt het mogelijk om de roofvishaak van binnen naar buiten te plaatsen. Hierdoor kan de blank niet beschadigd raken door de haakpunt.

 

Ultralichte Recoil Titanium ogen van REC Components zorgen voor een minimum aan extra ballast hetgeen de sensitiviteit van een hengel ten goede komt. Bovendien zijn deze ogen vrijwel onverwoestbaar!